Startsiden  |  Om oss  | Kontakt 
  Site  
 
 
 
Startsiden > Muharam

Ziyarat AshuraEtter at barnebarnet til profet Mohammed (fvmh) og familien hans ble brutalt slaktet og drept i Karbala, skrev sønnen til Imam Hussain (fvmh) ved hjelp av Allah denne bønnen til menneskene, for å lære dem hvordan de skulle snakke til Imam Hussain. Dette ble kalt for Zyarat Ashura, der Ashura er den dagen profetens familie ble drept.

Av:
 

Oversatt av: Hussain Ali Abbas

I Allahs navn, Den barmhjertige, Den nåderike

Måtte fred være med deg, åh Abu Abdillah!
Måtte fred være med deg, åh sønnen til Allahs sendebud!
Måtte fred være med deg, åh Allahs utvalgte, sønnen til Allahs utvalgte!
Måtte fred være med deg, åh sønnen til Amirl Almomnin, de troendes leder, og sønnen til etterfølgernes mester!
Måtte fred være med deg, sønnen til Fatima, mesterinnen til all verdens kvinner!
Måtte fred være med deg, åh du som ofret blodet ditt for Allah, sønnen til de som ofret blodet sitt for Allah og du som ennå ikke din hevn er søkt!
Måtte fred være med deg og de sjelene som døde med deg.

Jeg sender alle Allahs fred, så lenge jeg er ved livet, og så lenge dagene og nettene følger hverandre, er dette min bønn.

Åh Abu Abdillah! Tapet er stort og uutholdelig, og stor er lykken din for oss og for alle (troende) muslimer! Stor og uutholdelig er ulykken din i alle himmelens skapelser.

Måtte Allah fordømme og forbanne de som la det grunnleggende arbeidet for å tyrannisere dere og undertrykke dere, dere Ahulbayt.

Måtte Allah forbanne og fordømme de som fjernet dere fra posisjonene deres, og fjernet dere fra stillingene deres som Allah hadde gitt dere.
Måtte Allah fordømme og forbanne de som drepte dere.
Måtte Allah fordømme og forbanne de som ga hjalp til de som kriget imot dere!

Jeg vender meg til Allah og til dere. Jeg tar avstand fra dem og fra gruppen deres, tilhengerne deres og vennene deres.

Åh Abu Abdillah!
Jeg er i fred med de som er i fred med dere,
Jeg er i strid med de som er i strid med dere, inntil dommedagen!

Måtte Allah fordømme og forbanne familien Ziyad og familien Marwan!
Måtte Allah fordømme og forbanne familien Umayyah!
Måtte Allah fordømme og forbanne sønnen til Marjanah!
Måtte Allah fordømme og forbanne Umar, Saads sønn!
Måtte Allah fordømme og forbanne Shimr!
Måtte Allah fordømme og forbanne de som sadlet opp hestene sine for å krige imot deg!
Måtte jeg, faren min og moren min være ditt offer! Stor er min sorg over deg!

Jeg bønnfaller Allah som æret deg og æret meg igjennom deg, om å gjøre meg i stand
til å søke din hevn med en seierrik imam av Mohammeds ætt, Måtte Allahs fred og velsignelse være med ham og familien hans.

Å Allah! Jeg bønnfaller deg om å gjøre min status en verdigfull status i dine øyne, igjennom Hussein (fred være med ham) i denne verden og heretter.

Du Abu Abdillah!

Jeg søker Allahs, hans sendebuds, Amir Almominins (imam Alis), Fatimas, Hassans og din nærhet, igjennom å elske dere, igjennom å ta avstand fra de som drepte dere og kriget imot dere, og igjennom å ta avstand fra de som la det grunnleggende arbeidet for å tyrannisere og undertrykke dere.

Jeg tar avstand, i Allahs navn og i hans sendebuds navn, fra de som stiftet dette, og de som gjorde det grunnleggende arbeidet for å undertrykke dere, og som var med på å tyrannisere og undertrykke dere og tilhengerne deres.

Jeg tar avstand, i Allahs navn og i deres navn, fra dem. Jeg søker Allahs nærhet, igjennom å elske dere, elske vennene deres, og ta avstand fra deres fiender og de som kriget imot dere, og tar avstand fra de som fulgte dem.

Jeg er i fred med de som er i fred med dere,
Jeg er i strid med de som er i strid med dere,
Jeg er i vennskap med de som er i vennskap med dere,
Jeg er i fiendeskap med de som er i fiendeskap med dere!

Jeg bønnfaller Allah som har æret meg igjennom å kjenne dere og å kjenne vennene deres, og som har hjulpet meg til å ta avstand fra fiendene deres, om å gjøre det slik at jeg er med dere i denne verden og heretter.
Jeg bønnfaller Ham (Allah) om å bevilge meg et sant fotfeste hos Ham (det er et uttrykk fra koranen, les Koranen: 10:2) med dere, i denne verden og heretter.
Jeg bønnfaller ham (Allah) om å hjelpe meg til å nå den herlige rangen som dere har hos Ham.
Jeg bønnfaller ham (Allah) om å gjøre meg i stand til å søke min hevn med en rettleder/Mehdi som vil komme til syne, han som taler på ærlig vis av etterkommerne deres.
Jeg bønnfaller Allah igjennom dere og igjennom stillingen dere har hos Ham, om å gi meg det beste han gir til en som er ulykkelig på grunn av deres ulykke. Den store ulykken deres som er en sørgelig ulykke for Islam og for alle, både i himlene og på jorden.

Å Allah, behandl meg, ved dette øyeblikket, på samme vis som du behandler den som får din velsignelse, nåde og tilgivelse.

Å Allah, la meg leve på samme sett som Mohammed og familien hans levde og la meg forlate livet på samme sett som Mohammed og familien hans forlot livet.

Å Allah, dette er en dag (Dvs. dagen Imam Hussein ble drept) som Bani Ummayyah gledet seg over. Det er den dag som sønnen til hun som spiste leveren til Hamza (fred være med ham) gledet seg over, den forbannet sønnen til den forbannet som du og profeten din i hver tid og plass forbannet.

Å Allah, Jeg søker din nærhet på denne dag, ved dette øyeblikket, og i alle mine levedager, igjennom å ta avstand fra fiendene til Mohammeds familie og igjennom å forbanne fiendene til Mohammeds familie, og igjennom å elske Profeten din og familien hans, fred være med dem.

Å Allah, fordøm og forbann Abu Sufyian, Muwayia og Yazid, sønnen til Muwayia og la din forbannelse være over dem for evig. Ziyads ætlinger og Marwans ætlinger er fylt i dag med glede, fordi de drepte Hussein, måtte Allahs fred være med ham, å Allah, fordobbel derfor din forbannelse over dem og gi dem en pinefull straff.

Så sier du 100 ganger:

Å Allah,
Fordøm og forbann den første vollherskeren som undertrykket Mohammed og familien hans, og forbann dem som fulgte hans fotspor.

Å Allah,
Fordøm og forbann gruppen som plaget, forstyrret og bekjempet Hussein, viste iver, gikk med på og deltok i å drepe ham. Å Allah, forbann dem alle.

Så sier du 100 ganger:

Fred være med deg, åh Abu Abdillah, og de sjeler som ofret sine liv for deg, Så lenge jeg er ved livet, og så lenge dagene og nettene følger hverandre, ber jeg Allah å sende sin fred over deg. Måtte Allah ikke gjøre dette til siste gangen jeg sender fred over deg.

Måtte fred være med Hussein!
Måtte fred være med Ali ibn Hussein!
Måtte fred være med Husseins barn!
Måtte fred være med Husseins venner!

Så sier du:

Å Allah, send en spesiell forbannelse fra meg over den første tyrannen, begynn med ham og så forbann den andre, den tredje og den fjerde,

Å Allah, fordøm og forbann den femte: Yazid ibn Muwayia, og forbann Ubydullah ibn Ziyad, Marjanahs sønn, Umar ibn Saad, Shimr og Abu Sufyaans, Ziyads og Marwaans ætlinger, inntil dommedagen.

Så sier du i sajdah:

Å Allah, prisen tilhører Deg!
Priset være Allah for den dype sorgen jeg har!

Å Allah, Bevilge meg Husseins forbønner på dommedagen, la meg stadig følge Husseins og hans venners fotspor, de som ofret alt de hadde for Hussein, måtte fred være med ham.
Bevilge meg Husseins forbønner på dommedagen, og la meg stadig følge Husseins og hans venners fotspor, de som ofret alt de hadde for Hussein, måtte fred være med ham,
Så lenge jeg er ved livet, og så lenge dagene og nettene følger hverandre, ber jeg Allah om å sende sin fred over deg. Måtte Allah ikke gjøre dette siste gang jeg sender fred over deg.


Artikler
FUNDAMENTALISME FUNDAMENTALISME

Fundamentalisme er og forblir en global fenomen som både den vestlige og den...

Kort om Islam Kort om Islam

Denne artikelen forklarer kort om viktige begreper i Islam.

Så la det skje…? Så la det skje…?

Jeg slår opp i dagens aviser, og leser om nye og fundamentale angrep på det...

Se opp for pro-israelsk propaganda! Se opp for pro-israelsk propaganda!

Du som er våken for konflikter i verden, og spesielt for den i Midtøsten,...

Livet etter døden Livet etter døden

På Dommens dag vil mennesker bli gjenoppstått i skikkelser som gjenspeiler...

Jødedom – religion og politikk Jødedom – religion og politikk

Ideologier og livssyn; er de av betydning? Kan de trenge inn i menneskene og...Midtøsten Nyheter
Norske advokater anmelder Israel Norske advokater anmelder Israel

En gruppe norske advokater har anmeldt Israels angrep på Gaza i vinter og krever at de anmeldte personene blir pågrepet dersom de kommer til Norge.

Lieberman mistenkt for korrupsjon Lieberman mistenkt for korrupsjon

Den nye israelske utanriksministeren Avigdor Lieberman vart avhøyrt av politiet i sju timar i dag, mistenkt for korrupsjon og kvitvasking av pengar.

FN: - Israel brukte elleveåring som levende skjold FN: - Israel brukte elleveåring som levende skjold

Israelske soldater brukte en palestinsk elleveåring som levende skjold under krigen på Gazastripen, slår en gruppe FN-eksperter fast.

Israel nekter palestiner å reise for å hente pris Israel nekter palestiner å reise for å hente pris

Israels høyesterett nekter å la en palestinsk menneskerettsaktivist reise til Amsterdam for å motta en pris.

Anklager Fatah-folk for å sabotere forhandlingene Anklager Fatah-folk for å sabotere forhandlingene

Palestinske tjenestemenn som står i ledtog med USA, saboterer forhandlingene om en palestinsk samlingsregjering, hevder Hamas-topp.

- Israel skjøt mot skip med nødhjelp - Israel skjøt mot skip med nødhjelp

Journalister og aktivister sier israelske marinefartøyer har skutt mot et lasteskip som er på vei fra Libanon med nødhjelp til Gaza. Israel vil verken bekrefte eller benekte meldingen.

Valget i Israel er basert på hvem som har drept mest Valget i Israel er basert på hvem som har drept mest

Det ytterliggående høyrepartiet Yisrael Beiteinu fosser fram i Israel, en uke foran valget på ny nasjonalforsamling.

Erdogan hyllet som helt i hjemlandet Erdogan hyllet som helt i hjemlandet

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan ble tatt imot som en helt og hyllet av tusenvis av landsmenn da han i morgentimene fredag kom hjem fra et stormfullt møte i Davos.

«Nå må Israel betale. Juridisk og økonomisk» «Nå må Israel betale. Juridisk og økonomisk»

Israelerne har «skutt spurv med store bomber», raser generalsekretær i Norsk Folkehjelp, Petter Eide.

Haaretz skriver at krigen i Gaza har vært en total fiasko for Israel Haaretz skriver at krigen i Gaza har vært en total fiasko for Israel

Den voldsomme oppmerksomheten for president Obamas innsettelse har så vidt lagt seg og verdens aviser kan gå tilbake til å skrive om andre viktige saker. Israel har gjennomført tilbaketrekningen av...


 
Falske Mohammed-tegningene
Muhammed-karikaturer trykkes opp på nytt

Det danske Trykkefrihedsselskabet har trykket opp den mest omstridte av...

Jyllands-Posten frifunnet

Vestre Landsret i Århus stadfestet dermed en tidligere dom i en lavere...

FRP trykker de falske tegningene av profet Mohammed (fvmh og hf)

FRP som prøver med falske forhåpninger å overbevise norske borgere at de er et...

FN fordømmer mediers framstilling av islam

I en ny resolusjon fordømmer FNs menneskerettsråd bruken av medier til å...

Dansk karikaturtegner oppfordrer til visning av anti-koranfilm

Den nederlandske høyrepopulisten Geert Wilders får nå støtte fra...

Vatikanet fordømmer trykking av Muhammed-tegninger

Den katolske kirken slutter seg til de muslimske fordømmelsene av danske...

 

 


Fax: +47 22 40 29 61 Email: info@livetsgang.no | support@livetsgang.no. Copyright 2002-2008 LIVETSGANG.NO